martes, 15 de marzo de 2011

Presentació caps de llista de les EPM Penedès



NOTA DE PREMSA:

El dilluns dia 14 de març es van presentar a Sant Sadurní d’Anoia les llistes de les candidatures d’EPM (Entesa pel Progrés Municipal) de l’Alt Penedès de forma conjunta.
En total són 4 candidatures independents agrupades sota les sigles d’EPM:

U.P.O. Units per Olesa, d’Olesa de Bonesvalls
EPM La Granada, de la Granada del Penedès
I.P., Independents per Torrelles, de Torrelles de Foix
A.M.I. Alternativa Municipal Independent, de Sant Sadurní d’Anoia

Els dos primers candidats de cada llista són:

U.P.O.
1- Carlos Vico
2- Milca Gutiérrez

EPM La Gramada
1- Diego Diez
2- Mercè Villar

I.P.
1- Jordi Fanné
2- Arcadio Escobar

A.M.I.
1- Xavier Xortó
2- Isidor Rando

Van intervenir a l’acte els primers candidats de cada llista.
Xavier Xortó va explicar en linies generals quina era la filosofia que els agrupava sota les sigles d’EPM. La seva raó de ser i el seu orígen és el municipalisme. Amb llibertats de pensament ideològic i assambleari que no obeeix a cap disciplina concreta de partit.

Les EPM es caracteritzen per una defensa honesta i transparent de l’administració local amb respecte als qui exerceixen al govern i als qui exerceixen d’oposició; i sobretat amb respecte al poble afavorint canals de comunicació i participació directa.

La seva acció política està basada principalment en la reivindicació dels aspectes socials i la defensa del 4art. Pliar de l’estat del benestar. La defensa de la terra apostant per una societat sostenible per garantir la pervivència dels ecosistemes naturals, la biodiversitat i en el fons també de la nostra societat. I La defensa del dret del nostre poble a decidir lliure i democràticament el seu futur.

La Majoria d’EPM funcionen en els seus territoris tant com a entitats socials com a partits polítics. A trevés de les seves accions qüotidianes s’apropen a la realitat social i hi intervenen des d’un punt de vista social.

En la seva intervenció Diego Diez, va deixar molt clar que les EPM tenen personalitat pròpia, tant jurídica com ideològica, i que no són la marca blanca de ICV, com alguna vegada se’ls ha qualificat. EPM és una formació política constituida legalment i independent; i que existeix un pacte de federació ICV-EUiA per aquestes eleccions municipals perquè en el fons coincidim amb molts aspectes programàtics.

Carlos Vico i Jordi Fanné, van explicar algunes de les polítiques municipalistes pròximes als ciutadans des dels seus respectius municipis.

No hay comentarios: