viernes, 6 de febrero de 2009

Visita del conseller Francesc Baltasar a Olesa de Bonesvalls

Avui divendres 6 de febrer el conseller d'ICV-EUiA, Francesc Baltasar ha vingut a Olesa de Bonesvalls.


El motiu de la visita del conseller ha estat interessar-se per les destrosses ocassionades per les ventades de fa dos setmanes. El conseller ha volgut visitar Olesa de Bonesvalls ja que és un dels pobles amb més regidors de la qualició, a més ha tingut en compte el fet de que la Marta Rodríguez és la tinent d'alcalde i la futura alcaldessa del municipi.


En la visita duta a terme aquesta tarda, a més del conseller ha assistit el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i alcalde de les Cabanyes Francesc Olivella. També han vingut membres dels cos d'agents rurals i diferents tècnics del departament de Medi Ambient. A més de mostrar-li les diferents destrosses produïdes per les ventades i les tasques dutes a terme per l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls, em aprofitat l'avinentesa per plantejar-li alguns dels problemes mediambientals que tenim al nostre municipi.


Es tracta de la problemàtica dels abocaments ilegals, les franjes perimetrals i la neteja de la carretera que uneix Olesa amb les urbanitzacions. Aquest temes han estat el cavall de batalla de UPO des del primer dia que vam entrar a l'Ajutament i s'han fet molts esforços per intentar erradicar els abocaments, fonamentalment al Pla del Pèlag. El conseller s'ha compromès ha fer una reunió de treball amb els tècnics de Medi Ambient, per intentar resoldre la problemàtica.


La neteja de l'arbrat de la carretera és un altre dels temes importants, ja que tot i que les ventades no han fet grans destrosses en aquesta carretera, si que és cert, que el perill és evident. Per tant, abans de que arriben altres fenòmens metereològics, com les nevades, s'ha d'intentar solucionar. Igual succeeix amb les franges perimetrals, on de moment ens hem de conformar amb els Servei d'Ocuapció que ens permet contractar dos treballadors aturats del municipi. Gràcies a la seva feina, s'ha pogut netejar moltes de les zones verdes de Ca n'Olivella i Pla del Pèlag.


Ja anirem informant de les diferents gestions dutes a terme.


No hay comentarios: