miércoles, 11 de febrero de 2009

Reunió amb Salvador Milà

Avui dimecres s'ha celebrat una reunió a Sant Sadurní d'Anoia amb tots els representants de ICV-EUiA de l'Alt Penedès. Representants de Vilafranca del Penedès, Gelida, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Sadurní, La Granada i Olesa de Bonesvalls. Entre els presents estava Diego Díaz representant de la coalició al Consell Comarcal. A la reunió també ha assistit Alex Mañas, encarregat de l'assessorament municipal de la coalició.
Salvador Milà Solsona, diputat de la Generalitat de Catalunya i membre de la Comissió de Política Territorial s'ha desplaçat al Penedès per explicar l'estat del Pacte Nacional d'Infraestructures. Aquest projecte contempla les infraestructures de transport que s'han de construir a Catalunya en els propers anys. L'aposta de la coalició ICV-EUiA-EPM és pel transport públic i el desenvolupament del ferrocarril, fonamentalment en el transport de mercaderies i en el desdoblament d'aquelles línies que es troben saturades en l'actualitat.
A l'Alt Penedès els principals projectes en matèria d'infraestructures, són la construcció de carrils laterals en l'AP7 en el tram Vilafranca - Martorell. Per cert, el nus de comunicacions de Martorell és un dels principals problemes a resoldre. També està en marxa el conegut com Eix Diagonal, una via ràpida que ha de conectar Vilanova amb Manresa, passant per Vilafranca i Igualada. Del qual el tram, Vilanova-Vilafranca està pràcticament enllestit.
En referència a les carreteres que afecten a Olesa de Bonesvalls, s'ha de dir que a la N-340 i la variant de Vallirana, finalment s'han reemprès les obres i això permetrà que la comunicació entre Olesa i la A2 serà molt més ràpida. D'altra banda la carretera BV-2411, no està previst fer cap modificació, tot i que s'han iniciat converses per tal de actuar en l'encreuament amb l'Avinguda de l'Hospital per tal de facilitar la comunicació entre el barri de l'Hospital i la resta del poble.
Quan hagi novetats ja seran comunicades.

No hay comentarios: