lunes, 18 de enero de 2010

Presentació de la xarxa catalana de càrrecs públics per a la III República

El proper dimecres 20 de gener a les 19:30 hores tindrà lloc a l'Edifici l'Harmonia de la ciutat de l'Hospitalet del Llobregat la presentació pública de la Xarxa Catalana de Càrrecs Públics per a la III República.

L'objectiu de Xarxa que s'ha constituït a Catalunya és obrir el debat a la societat catalana sobre la necessitat d'un canvi de model d'Estat en un sentit republicà i federal.

El grup promotor d'aquesta xarxa farà la presentació del seu manifest per la III República que entre d'altres coses reclama la construcció d'un estat republicà basat en la democràcia radical i participativa, el pacifisme, el laïcisme, l'europeisme, a partir d'un veritable procés constituent europeu i la construcció d'un estat federal que reconegui el dret d'autodeterminació dels pobles i resolgui la convivència entre tots els pobles de l'Estat.

A l'acte assistiran entre d'altres, Antonio López, regidor de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, Angel Pla, regidor de Santa Coloma de Gramanet i l'Alfonso Salmerón, regidor de l'Ajuntament de l'Hospitalet.

Grup promotor de la Xarxa de càrrecs públics de Catalunya per a la III República.

Manifest:
XARXA CATALANA DE CÀRRECS PÚBLICS PER LA III REPÚBLICA

Els/les sota signants càrrecs públics de Catalunya ens adherim a la XARXA ESTATAL DE CARRÈCS PÚBLICS PER UN PROCÉS CONSTITUENT CAP A LA III REPÚBLICA.

Als 78 anys de la proclamació de la II República ja s’ha obert a tot l’Estat Espanyol un important procés de reivindicació de la qüestió republicana, el camí cap a la III República, més després de la promesa d’una reforma constitucional.

Els republicans de tota condició, compromesos amb els ideals de Justícia, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, hereus del llegat social, cultural i emancipador de la II República, hem de manifestar el nostre rebuig al model d’Estat de l’actual Constitució que implica una monarquia.

Tanmateix, no podem acceptar que es negui la ciutadania la possibilitat d’escollir la forma de l’Estat: Sol•licitem un referèndum sobre la qüestió republicana. L’actual Monarquia parlamentaria no recull els ideals que defensem .

Ben al contrari, al llarg d’aquesta anys mitjançant l’exercici de politiques neoliberals vivim en una societat instal•lada en la precarietat laboral, educativa i econòmica dels treballadors i treballadores. El neoliberalisme és la negació de la democràcia i atenta de forma directa contra cadascun dels nostres principis republicans. Per això, ens reclamem compromesos amb la solidaritat social i la democràcia participativa com eixos i emblemes de la nostre identitat republicana.

Els sota signants fem una crida al conjunt d’homes i dones d’esquerres,republicans, socialistes, comunistes, llibertaris,feministes,alternatius, ecologistes, demòcrates, a defendre la memòria i els valors de la república, dels treballadors/es i de la pau. Per això desenvolupem una estratègia unitària per a l’obertura d’un procés constituent, quevolem construir sobre els següents pilars:


1º:- Des del reconeixement dels drets humans: civils, polítics, socials i mediambientals.

2º.- Plantegem, en el marc del model d’estat republicà, la democràcia radical i participativa, per dur-la a tots els àmbits socials, com l’economia o la cultura,profunditzant en la democràcia política.

3º.- Volem recuperar el immens valor històric, ètic i polític de l’article sisè de la Constitució Republicana de 1931 per a defendre una política de pau: "España renuncia a la guerra com instrument de política nacional”.

4º.- Apostem per un model d’estat inspirat en els valors del humanisme laic,que es basa en el principi absolut de consciencia

5º.- El valor de l’austeritat, entès como la racionalitat i la sintonia entre las necessitats socials i las aportacions pressupostaries i d’infraestructures necessàries.

6º.- La construcció d’un Estat federal republicà i solidari, que reconegui el dret d'autodeterminació i resolgui la convivència entre els diferents pobles de l'Estat.

7º.- Volem construir la Tercera República Española en el marc d’una Europa federal a partir del impuls de un autèntic procés constituent europeu, l’Europa dels ciutadans/es i dels pobles.

No hay comentarios: