miércoles, 8 de agosto de 2007

Sobre el derecho de autodeterminación

Como parece que en el pleno extraordinario del viernes 27 de julio, no se entendió bien nuestra respuesta, en referencia a la moción presentada por el GOOB-FIC, transcribimos literalmente la respuesta dada por nuestro regidor Carlos Vico. Tenemos quer recordar, tal y como se dijo en el pleno correspondiente, que nosotros estamos a favor del derecho de autodeterminación de Cataluña y de todos los pueblos oprimidos del mundo, ya que así lo dicta nuestro caracter internacionalista, tal y como se puede leer en los estatutos de Units per Olesa.
Pero igual que votamos el otro día en contra de aquella moción, seguiremos votando en contra de todas aquellas mociones, que por su caracter se alejen de las problemáticas reales de Olesa, las únicas que a nosotros nos importan y por las cuales hemos entrado a trabajar en este ayuntamiento. Quien no lo entienda así, es que no comprende cual es la finalidad de un consistorio municipal, o al menos no lo entiende igual que nosotros.

En referència a la moció presentada pel GOOB-FIC, amb registre d’entrada 1097, en data dos de juliol de 2007, Units per Olesa té que dir:
Estem totalment d’acord amb el dret d’autodeterminació dels pobles, de fet, només cal llegir la Carta Fundacional de les Nacions Unides (ONU) en els articles 1 i 55, es reconeix el dret dels pobles així com la seva lliure determinació. En cap cas anirem en contra de les doctrines marcades pel màxim organisme polític d’aquest món que ens ha tocat viure.

Però resulta del tot paradoxal, que el GOOB-FIC, partit independent d’Olesa de Bonesvalls, com ells s’encarreguen de recordar en cada escrit que fan. Partit que es vanagloria de la seva autonomia, envers les federacions superiors. Partit que constantment recorda que el que s’ha de fer es treballar pel poble i que això només ho poden fer els vilatans i vilatanes, empadronats i residents al terme municipal. Proposi, que aquest ajuntament, perdi el temps, discutint temes, que han de ser discutits en el parlament de Catalunya i en tot cas en el Congrés dels Diputats, i no en el conjunts dels consistoris catalans i espanyols, perquè sinó, podríem votar a favor del dret d’autodeterminació dels: bascos, navarresos, saharauis, palestins, corsos, bretons, txetxens o reivindicar els drets de poblacions massacrades pels imperis econòmics, com els indis de la selva amazònica o els maputxes de la conca del Biobío.

I seguint amb les reivindicacions de drets fonamentals per a les persones, podríem fer un repàs de la constitució, i fer una moció en favor de dret a l’habitatge, en contra dels maltractaments, en favor del respecte al medi ambient, pel dret al treball, per la recuperació del patrimoni sindical espoliat a la Guerra Civil Espanyola, pel dret a l’aigua i evitar així tragèdies humanes com les de Darfur, pels crims contra la humanitat comés per un bon nombre de dictadors i presidents democràtics arreu del món, contra els abusos laborals al tercer món i un llarg etcètera...

Però sincerament, senyors del GOOB, crec que en aquest ple estem per discutir temes rellevants d’Olesa de Bonesvalls, qüestions que afecten directament als vilatans i vilatanes d’aquest municipi. Almenys, per aquest motiu van concórrer a les eleccions i per aquest motiu vam decidir participar al actual govern municipal.

Es per això, que en referència a la moció 1097, el nostre vot es negatiu.

No hay comentarios: