martes, 3 de noviembre de 2009

Propostes d'ICV per un Pacte contra la corrupció.

Joan Herrera reclama “voluntat política” per acabar amb la corrupció i
presenta un seguit de mesures de transparència i rigor en les finances
dels partits polítics


ICV emplaça a la resta de forces polítiques a signar un Pacte contra la corrupció, per la transparència i el bon govern.
El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha instat avui a la resta de formacions polítiques a reunir-se i acordar un Pacte contra la corrupció, per la transparència i el bon govern. Per això, ICV acudirà a la reunió amb un decàleg que “ha de ser un punt de partida per avançar contra la corrupció”. “Tenim la oportunitat que allò que portem reclamant des de fa anys tiri endavant, però per això demanem el consens i la voluntat política de la resta de partits”, ha afirmat Herrera.
En aquest sentit, el secretari general ecosocialista ha concretat les mesures incloses
en el pacte com “limitar les plusvàlues urbanístiques i crear els consells assessors urbanístics, tipificar penalment el finançament irregular, endurir penalment la corrupció política i empresarial, controlar estrictament el finançament públic i privat dels partits
polítics prohibint donacions anònimes, independentment de la quantitat així com prohibir que fundacions i entitats privades que rebin subvencions públiques pugui subvencionar a partits polítics i a les seves fundacions o entitats vinculades”.
De la mateixa manera, ICV aposta per donar compte de qualsevol modificació de les condicions del deute amb les entitats de crèdit del Tribunal de Comptes i al Banc d’Espanya, per a què hi hagi una fiscalització dels comptes de les administracions, empreses i entitats públiques així com de les entitats que rebin fons públics, perquè hi hagi unes campanyes electorals diferents, amb menys propaganda, més informació i debat i més igualtat d’oportunitats amb mesures de limitació i control de les despeses i amb un mailing centralitzat, i amb sancions per aquells que sobrepassin els límits establerts de despesa en campanya.
A més a més, ICV també vol una “declaració pública patrimonial i econòmica de tots els càrrecs electes, diputats, alcaldes, regidors i consellers anant més enllà del que avui ja diu la llei amb alts càrrecs”. Una altra mesura és l’augment del control pel que fa als contractes urbanística i major capacitat pels grups de l’oposició per poder fiscalitzar aquests processos contractuals. “El que passa avui a Catalunya és conseqüència d’un determinat model de creixement basat en l’especulació urbanística, uns valors on ha primat la cobdícia i l’enriquiment fàcil i ara tenim l’oportunitat de canviar-ho”, ha afegit.
Però per a què tot això que reclamem tiri endavant, ha dit Herrera, és necessari arribar al “consens” i “tenir voluntat política per guanyar en qualitat democràtica” però abans cal “que facin la reflexió i se n’adonin que és imprescindible”. “Sols no podem tirar-ho endavant”, ha emfatitzat. Herrera ha explicat avui que la formació ecosocialista ja va defensar la regulació per llei en una reunió que va convocar el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, per millorar la transparència del finançament dels partits polítics i que la resta de formacions s’hi va negar. D’aquesta reunió en va sortir l’acord de transparència, auto limitació, despeses electoral i finançament dels partits polítics.
Així, el secretari general ecosocialista ICV s’ha mostrat en tot moment disposat a reunir-se amb la resta de partits per poder signar un pacte contra la corrupció, per la transparència i el bon govern.
Us adjuntem el decàleg que ICV va presentar en la reunió del 2005 i que la resta de forces polítiques no van acceptar i les noves propostes pel Pacte contra la corrupció, per la transparència i el bon govern.

Podeu lleguir el següent decàleg al blog de Joan Herrera

No hay comentarios: