martes, 27 de octubre de 2009

MIRALLES: “CAL ACTUAR CONTRA LA CORRUPCIÓ EN EL TERRENY JUDICIAL I TAMBÉ EN EL POLÍTIC”

El coordinador general d’EUiA defensa un codi ètic d’obligat compliment

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa urgent a la seu de la formació, després de la suspensió del faristol del Parlament de Catalunya arrel dels successos d’avui. En primer lloc, Miralles ha volgut mostrar la seva “indignació política i democràtica pels nous casos de corrupció -si es confirmen-”.

En paraules de Miralles, la seva formació creu que “cal actuar en el terreny judicial i en el terreny polític”. Pel que fa al terreny judicial, “cal anar a fons, amb celeritat, fermesa i rigorositat” i que “als aprofitats els caigui tot el pes de la llei, a totes les persones implicades, tant empresaris com polítics”.

En el terreny polític, el dirigent d’EUiA ha afirmat que “la corrupció no ha d’utilitzar-se per a fer partidisme, sinó per posar noves regles i canviar”. És per això que Miralles fa tres propostes: “fer fora de la política als corruptes des d’aquells partits que en tenen”; “aprofitar a Catalunya el debat de la futura Llei electoral al Parlament per establir un codi ètic d’obligat compliment per als partits”; i al Congrés dels Diputats “recuperar les iniciatives de modificacions legals i penals, en l’àmbit del pacte antitransfuguisme, per a perseguir la corrupció”.

El coordinador general d’EUiA també ha fet una crida als afiliats de la seva formació i als votants d’esquerres “a anar amb la cara ben alta, ja què no tots som iguals en política”.

No hay comentarios: