viernes, 30 de octubre de 2009

Festa Major de l'Hospital

La darrera edició de la festa major de l'Hospital, ha estat el segon acte de l'any 2009 que no ha organitzat la CCOB.
Des del canvi de govern, l'organització de les festes del municipi ha anat a càrrec de la Regidoria de Cultura.
Moltes de les decissions que s'han pres des d'aleshores, han estat responsabilitat de l'equip de govern en ple. Així, la decisió de suspendre els actes programats per a l'onze de setembre va estar una decisió unànime. Tot i la suspensió d'aquests actes programats (un concert i una orquestra amb un valor de més de 3.000 euros) l'equip de govern, va convidar al grup Retracos a actuar-hi amb les gralles i els gegants del poble. Al final, la conclusió que tots vam extreure, es que va resultar un acte bastant festiu i participatiu.

Pel que fa a la festa Major del barri de l'Hospital, també n'hi havia uns quants actes que estaven programats per part de la CCOB, que vam decidir suspendre. Un "asado argentino" que costava dos mil euros i la contractació de comerciants que anèssin disfresats. Però, en cap cas, UPO va recolzar la no participació dels artesans.
De fet, voldriem comunicar a tota la ciutadania, des d'aquest mitjà, que UPO, va considerar oportú, no pagar a comerciants pel únic fet de venir disfresats. Però això no significava la no vinguda dels artesants. De fet, un dels majors atractius d'aquesta festa són els artesans que ens mostren les seves habilitats. A més, cal dir que aquest any moltes revistes i diaris havien publicitat el mercat medieval igual que cada any (tot i que cal dir, que des de l'ajuntament ningú va contractar aquests anuncis).
Així, tot i que la majoria de decisions que es prenen a l'Ajuntament són resultat dels acords de la Junta de Govern, en aquest cas, la no contractació dels artesans per a la Festa Major de l'Hospital ha estat una decisió del regidor de cultura i de l'alcalde.

No hay comentarios: