sábado, 1 de agosto de 2009

Canvi d'alcaldia

Avui dissabte 1 d'agost s'ha aprovat la moció de censura presentada pel GOOB-UPO-ERC, on s'ha investit com a nou alcalde d'Olesa de Bonesvalls, al sr. Enric Ases i Amorós.

El discurs explicatiu donat per la regidora Marta Rodríguez ha estat el següent.

Des d’Units per Olesa hem decidit recolzar aquesta moció de censura pels següents motius.
En primer lloc, la inestabilitat existent al consistori obliga a prendre decisions. L’actual situació, on l’equip de govern només està format per dos regidors, es perjudicial pel municipi. UPO sempre ha lluitat per aconseguir un govern el més ampli possible i amb aquesta moció de censura es podrà constituir un govern amb majoria absoluta.


En segon lloc, creiem que CIU ha de quedar fora del govern, ja que es necessari fer un canvi real de persones i de idees a l’Ajuntament i això només és possible fent entrar nova gent i noves propostes a l’equip de govern.

En tercer lloc, davant d’aquesta situació d’inestabilitat, hem decidit recolzar la candidatura del GOOB com a millor solució per aconseguir un canvi a Olesa de Bonesvalls.

En quart lloc, hem de dir, que des d’UPO defensarem els projectes i propostes que ens van conduir a concórrer a les eleccions l’any 2007. Tenim una sèrie de projectes que són fonamentals pel futur d’Olesa i que han estat a sobre de la taula de treball en totes les negociacions que hem dut a terme. Tots aquests projectes estan en una fase molt avançada ja que durant aquests dos anys de legislatura, hem estat treballant en ells. Iniciarem l’ampliació del Col·legi CEIP Pont de l’Arcada. Arreglarem el passeig del carrer Diputació i resoldrem la situació del Camp de Futbol. A més, hem de dir que es fonamental per a Olesa iniciar el POUM, que permeti resoldre les diferències urbanístiques que hi ha entre els diferents barris d’Olesa i permeti reordenar el sòl urbà. N’hi ha moltes altres coses que seran degudament explicades quan es publiqui l’acord de govern.

En cinquè lloc, continuarem treballant, perquè Pla del Pèlach i Ca n’Olivella, tinguin el mateix reconeixement que la resta del municipi i els seus veïns es sentin plenament integrats al municipi. No hem d’oblidar que en aquests dos barris i viu més del cinquanta per cent de la població censada a Olesa i que han de ser tractats com a ciutadans de primera, igual que els de la resta del municipi.

Per últim, continuarem fent una política de portes obertes, no volem ocultar res del que es fa al consistori. Aquesta ha estat la nostra forma de fer, des del primer dia i continuarem fent-ho. Denunciant allò que no estigui ben fet i responent davant de la ciutadania dels passos donats. La participació de la ciutadania en els afers del municipi ha de ser una realitat i no tan sols una frase en els discursos preelectorals.

Ha arribat el moment on a Olesa tots els col·lectius i entitats sumin esforços per tal de poder aconseguir millorar. Només de l’esforç col·lectiu en sortirem reforçats tots. Cap aquest objectiu anem i per aquest objectiu treballem.


Properarment, explicarem amb major deteniment els acords del pacte de govern, que han assolit UPO i GOOB.

No hay comentarios: