martes, 15 de abril de 2008

Sequera

El president d’ICV, Joan Saura, ha criticat “la falta d’amplitud de mires del Govern de l’Estat en no avalar el transvasament del Segre que era una proposta més ràpida, temporal, reversible i més barata”

ICV posa condicions a portar aigua de l’Ebre

El president d’ICV, Joan Saura, ha posat com a condicions que el minitransvasament de l’Ebre “sigui temporal i que així consti en el decret llei, que estigui finançat el 100% per l’Estat i que en paral·lel es doni un impuls al Pla Integral per la protecció del Delta de l’Ebre”. “Deixarem molt clares les nostres condicions perquè volem garanties que en cap cas serà una captació d’aigua permanent”, ha sentenciat Saura.

En aquest sentit, el president d’ICV ha dit que la formació ecosocialista exigirà que sigui una operació temporal “fins que acabi la situació excepcional de sequera o fins que es posi en marxa la dessalinitzadora d’El Prat del Llobregat. De la mateixa manera, Saura ha criticat “la falta d’amplitud de mires del Govern de l’Estat en no avalar el transvasament del Segre que era una proposta més ràpida, temporal, reversible, i més barata”.

“Tot i que pensem que el minitransvasament de l’Ebre no és la millor solució, col·laborarem perquè es gestioni de la manera més eficaç per garantir aigua de boca en cas que no plogui”, ha explicat Saura alhora que ha recordat que la proposta del Govern de la Generalitat era el Segre perquè era la resposta més ràpida per tenir aigua el mes d’octubre si continuava la situació excepcional de sequera.

Saura ha recordat que ICV no duu a terme una política estructural transvassista sinó que només s’han contemplat els transvasaments de forma excepcional i quan era la única opció per garantir aigua de boca. “Ens continuem oposant al transvasament del Roine i al transvasament permanent de l’Ebre, no hem canviat el nostre discurs”, ha remarcat.

En aquest sentit, Saura ha recordat que si a dia d’avui encara no hi ha hagut restriccions és perquè el Govern de la Generalitat i el Departament de Medi Ambient al capdavant han aplicat tots els principis de la nova cultura de l’aigua com l’estalvi del consum, la recuperació de pous i aqüífers o la reutilització d’aigües, tal com reconeix la Fundació per la Nova Cultura de l’aigua. Saura ha comentat que “fins i tot la FNCA ha reconegut que s’ha produït un canvi qualitatiu en la gestió dels recursos hídrics”.

1 comentario:

artur dijo...

Esperem que les plujes d'aquets dies ,serveixin per alleugerar la situació...i amb sort que continuin més dies en les próximes semanes !
Felicitats per l'iniciativa que heu pres en aquest blog, encara que una mica més de continuitat sería bó !
Salutacions i ánims per seguir endevan ! artur