sábado, 1 de marzo de 2008

MANIFEST ELECTORAL D'ICV.EUiA ELECCIONS LEGISLATIVES 2008

MANIFEST ELECTORAL D’ICV-EUiAELECCIONS LEGISLATIVES 2008
Solucions justes, lògiques i valentes
El proper 9 de març no només escollim un govern; també escollim uns valors, i una forma de fer política, una manera d’entendre i de veure el món.
Fa 4 anys la dreta va perdre les eleccions i ara, endurida i provocadora, no ha renunciat a guanyar-les. Els catalans i les catalanes podem decidir sense por.
ICV-EUiA ha treballat de forma seriosa i tenaç, ha influït i ha denunciat quan ha calgut. Ha impulsat i ha estat decisiva en les millors lleis d’aquest Govern, denunciant aquelles que han girat l’esquena a l’esquerra i a l’ecologisme. Sempre ha aturat la dreta.
Hem de decidir si seguim avançant o ens aturem. Si avancem des de l’esquerra i l’ecologisme o ens aturem en el centre. Si avancem cap a la sobirania amb el federalisme plurinacional o ens aturem en les autonomies. Si avancem amb drets i més polítiques socials o ens aturem en els xecs. Si avancem en drets i sous de la gent treballadora o ens aturem en la precarietat. Si avancem en polítiques verdes i de futur o ens aturem en les polítiques grises de sempre.
El nostre programa és el de la justícia, la llibertat, la solidaritat, la igualtat i la pau. L’energia i la convicció de les nostres idees són les nostres eines per canviar el món. La nostra força és la força de la gent d’esquerres i ecologista.
Els propers anys ens plantegen grans reptes. La lluita contra l’exclusió i la pobresa, contra la desigualtat entre homes i dones, la batalla contra el canvi climàtic, disminuir la diferència entre els qui tenen molt i els qui tenen poc, avançar cap a un estat laic, gaudir de més seguretat amb més estat de benestar, ampliar els drets de ciutadania i tendir cap a un estat plurinacional que sigui just per a tothom. Les respostes han de ser justes, lògiques i valentes.
A aquells i aquelles que dubten si participar, que pensen que el seu vot no canviarà les coses; als i a les que per cansament, desencant o impotència creuen que no és possible transformar la realitat des de l’esquerra, volem dir-los que hi ha un vot rebel que construeix alternatives.
Nosaltres, homes i dones d’esquerres, us demanem el vot per a la coalició ICV-EUiA. La força que representa el catalanisme d’esquerres, ecologista, federalista i europeista. Que es compromet amb la ciutadania des de l’honestedat, la transparència i el diàleg. Que amb el seu inconformisme canvia les coses concretes. Que posa en el centre de la política els problemes quotidians de les persones. L’esquerra que garanteix polítiques d’esquerres i ecologistes.
Obrim les portes a una nova política, a una nova etapa. Avancem, no ens aturem. Donem suport a ICV-EUiA, donem suport a Joan Herrera.

No hay comentarios: