martes, 9 de junio de 2009

Recull de premsa

En aquests darrers dies, els diferents mitjans de comunicació de la comarca han publicat la notícia de la dimisió dels nostres regidors.
Aquí podeu lleguir algunes d'aquestes publicacions.
Es trenca el pacte tripartit a Olesa i CiU es queda sol al govern i en minoria
06/06/09 02:00 - Olesa de Bonesvalls -

L'alcalde, Pere Pi, i la regidora Valentina Martínez (CiU) són des d'aquesta setmana els dos únics membres del govern local de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls, que està integrat per 9 càrrecs. El pacte que es va gestar entre CiU, el PSC i els independents Units per Olesa es va esquerdar el 20 d'abril quan el cap del PSC, Joan Parera, va abandonar el govern al·legant diferències amb CiU i el 2 de juny van presentar també la seva dimissió els dos regidors de la formació Units per Olesa. L'alcalde, Pere Pi, va declinar ahir fer cap tipus de comentari al diari i va anunciar la convocatòria d'una roda de premsa per la setmana que ve per donar a conèixer la situació i els contactes per establir un nou pacte de govern al municipi. Els regidors d'Units per Olesa, són de moment els únics socis del pacte tripartit que fins ara han explicat públicament les causes de la seva renúncia a l'Ajuntament. Els regidors diuen que abandonen el govern «obligats per la inestabilitat provocada per la irresponsabilitat i incongruència del PSC». La FIC, que dirigeix Enric Ases, té tres regidors, CiU i Units per Olesa dos, el PSC un i ERC un. El pacte tripartit havia establert un any d'alcaldia per al PSC, un any i mig per a CiU –és en aquest període quan Parera ha dimitit– i queda un any i mig d'alcaldia per a Units per Olesa, que han renunciat ara perquè «no volen l'alcaldia a qualsevol preu».





UPO abandona el govern un mes després que el PSC i ara els dos regidors de CiU es queden sols al govern OLESA
Els dos regidors d’UPO-ICV, Marta Rodríguez i Carlos Vico, van abandonar el govern dimarts davant la situació d’inestabilitat en què es trobava l’Ajuntament des del 20 d’abril, quan el regidor del PSC també havia deixat el govern. Ara, doncs, a Olesa hi ha únicament al govern els dos representants de CiU i set regidors a l’oposició.
Marta Rodríguez i Carlos Vico, regidors d’UPO-ICV-EPM.La gran dispersió del vot va deixar fa dos anys l’Ajuntament d’Olesa en una situació complexa, que es va poder solventar amb un pacte tripartit “sui generis” entre CiU, Units per Olesa-ICV i PSC. El pacte contemplava un repartiment d’alcaldia equitatiu, però a meitat de mandat, el pacte s’ha anat esberlant fins a quedar esmicolat en no res.Primer va ser el regidor del PSC, Joan Parera, que havia estat alcalde el primer any de mandat, qui va plegar del govern, segons CiU i ICV, sense donar explicacions. Arran de la seva marxa, el govern quedava en minoria.Un mes i mig després, els dos regidors d’UPO han decidit fer el mateix, renunciant així a l’alcaldia que els hauria pertocat durant el darrer any i mig de mandat. I pleguen no per discrepàncies amb CiU, que han existit, sinó perquè “no tenim garanties d’estabilitat ni de tirar els nostres projectes endavant”, ha dit Carlos Vico. Marta Rodríguez, que hauria estat alcaldessa a partir del gener, afirma que “no volem l’alcaldia a qualsevol preu”. No obstant aquesta marxa, UPO s’ha mostrat oberta a qualsevol altre govern que tingui els seus projectes com a prioritats (ampliació de l’escola Pont de l’Arcada, municipalització del camp de futbol, construcció de pisos socials, reforma del passeig del carrer Diputació, nou Pla General, resolució d’abocaments incontrolats de terres), amb preferències a un govern d’unitat.En aquests moments, doncs, i a manca de les reunions que pugui mantenir l’alcalde Pere Pi (CiU) per recuperar l’estabilitat, el Consistori d’Olesa està governat per dos regidors de CiU i en té set a l’oposició: tres de GOOB-FIC, dos d’UPO-ICV, un del PSC i un d’ERC.



UPO deixa el govern d'Olesa i fa pràcticament inviable que CiU continuï mantenint l'alcaldia

Escrit per Sergi Anson
dimarts, 9 de juny de 2009 21:40
Avui s'ha fet efectiva la renúncia als seus càrrecs dins de l'equip de govern dels dos regidors d'Units per Olesa. De fet era ja una decisió anunciada fa alguns dies, i que com comentava a la nostra emissora Carlos Vico, un dels dos regidors d'UPO, obeeix a la progressiva degeneració de la relació que s'ha produit entre els tres socis de govern a l'Ajuntament d'Olesa.A les darreres eleccions municipals de 2007, Units Per Olesa va decidir entrar al govern municipal, un cop establert un acord a tres bandes amb CIU i PSC. Aquest acord, sobretot, va ser motivat per la possibilitat de crear un govern amb majoria progressista que donés pas a un canvi moderat, però definitiu, en la política de confrontament d'anys anteriors.Vico explicava que el pacte ja es va trencar a finals de 2008 quan el regidor del PSC va anunciar la seva renúncia, i que la situació s'havia agreujat en els darrers mesos davant de les peticions que feia CiU.
Marta Rodríguez i el mateix Carlos Vico, continuaran com a regidors en aquest cas a l'oposició i han remarcat que tenen la intenció de procurar desenvolupar els projectes que ja tenien preparats per engegar en els propers mesos.
Donada la inestabilitat en que ha quedat l'equip de govern a Olesa en aquests moments, 2 regidors de CiU al govern davant de 7 regidors a l'oposició, Vico considera que serà complicat que puguin seguir en solitari. UPO ha obert converses amb la resta de grups, GOC, PSC i ERC per tal de plantejar la situació i veure quines opcions de futur hi ha. Ha insistit però Vico en que ells de moment no es plantegen presentar cap moció de censura. Tenen clars però, els temes que consideren indispensables de cara a donar suport a qualsevol formació.
Durant aquests dos anys, els regidors d'UPO han treballat des de l'equip de govern, per dur a terme el major nombre de projectes possibles. Destaquen la renovació dels tècnics de l'Ajuntament i la posada al dia de les regidories d'urbanisme, benestar social i educació. Als projectes ja realitzats, com la reforma del carrer Fitó, la construcció d'un dipòsit d'aigua a Can Morgades, la construcció d'un nou pou d'aigua potable, l'adequació de la parada de l'autobús a Pla del Pèlach, han d'afegir-se nous projectes que ja estan en marxa.Dijous i divendres el grup d'Units per Olesa realitzarà dos actes oberts a la ciutadania per explicar la seva decisió i el seu posicionament. Dijous a les 8 del vespre a Cal Tothom; i divendres a les 6 de la tarda al saló de plens de l'Ajuntament d'Olesa.




ElCargol

Es trenca el pacte de govern a Olesa de Bonesvalls
Units per Olesa (UOP) ha decidit deixar el govern d'Olesa de Bonesvalls aquest dimarts passat. La decisió presa pels dos regidors de l'Ajuntament, Marta Rodríguez i Carlos Vico, es basa, segons afirmen, en “la inestabilitat generada pel PSC del municipi amb la dimissió del seu regidor, Joan Parera”. Els regidors van comunicar la decisió a l’alcalde argumentant que “sense confiança i sense futur no es pot treballar. La falta de seriositat i de respecte al ciutadà no la tolerem; es poden tenir diferències polítiques, de criteri, d'anàlisi, però mai n’ha de dependre la gestió del comú de decisions irresponsables i desequilibrants”. La renúncia als càrrecs deixa sense efectes el pacte de govern signat el juny de 2007, mitjançant el qual, els tres partits que accedien al govern compartien l'alcaldia. Per tant, amb aquesta decisió, Marta Rodríguez renuncia a ser alcaldessa el proper mes de gener. No obstant, els regidors d’UOP volen seguir col·laborant amb la resta de forces per tal de dur a terme els projectes que necessita Olesa de Bonesvalls.


Units per Olesa deixa el ggovern municipal. Inestabilitat, la dimissió d'un regidor del PSC ho ha motivat.

Units per Olesa deixa el govern. els dos regidors Marta Rodríguez i Carlos Vico, ho argmenten per la inestabilitat generada pel PSC amb la dimissió del seu regidor, la cualt cosa ha fet que, "sense confiança i sense futur no es pot treballar. La falta de seriositat i de respecte al ciutadà no la tolerem; es poden tenir diferències polítiques, de criteri, d'anàlisi, però mai ha de dependre la gestió del comú de decisions irresponsables i desequilibrants", asseguren.

La renúncia als càrrecs deixa sense efectes el pacte de govern signat el juny de 2007, mitjançant el qual els tres partits que accedien al govern compartien l'alcaldia. Amb aquesta decisió, Rodríguez renunca a ser alcaldessa el gener. No obstant això, els regidors estenen la mà a col·laborar amb la resta de forces. "La nostra decisió camina acompanyada de reunions a la recerca d'una solució consensuada amb la resta de forces polítiques" per impulsar els projectes que Olesa necessita.

No hay comentarios: